Bijlessen Duits

Der, die, das en dan weer die?  Gemakkelijk te onthouden zijn ze zeker niet, die lidwoorden in het Duits!  Maar wist je dat er voor die lidwoorden heel wat trucjes en regeltjes bestaan die je zullen helpen om de lidwoorden niet te vergeten?  Bovendien zijn die naamvallen in het Duits nu ook weer niet zo moeilijk éénmaal je goed begrijpt waarvoor ze dienen en in welke context je welke naamval dient te gebruiken. Integendeel, net dan bewijst het Duits zich als één van de meest logische talen hedendaagse talen.

Om deze probleempjes de wereld uit de helpen staat onze taalcoach Duits je graag bij en verduidelijkt jou de grammaticaregels, wijst jou op handige taaltips en hij geeft jou de extra oefeningen waar jij nood aan hebt.

Overigens, laten we ook niet vergeten dat een basisbeheersing van het Duits talrijke voordelen biedt.  Duits is immers de meest gesproken moedertaal in de Europese Unie. Daarenboven is het Duits méér dan ooit de taal van de economie, de diplomatie, de techniek en de wetenschap geworden.  Elk grote Duitse onderneming heeft wel ergens in België een vestiging.  Denken we hierbij maar aan Audi Vorst, BASF Antwerpen, Bayer, SIEMENS, Deutsche Bank en zoveel andere ondernemingen.   Duitse ondernemingen stellen zomaar eventjes rechtstreeks meer dan 70 000 arbeidsnemers te werk in Vlaanderen alléén. De kans dat je ooit met de Duitse taal in aanraking komt in een professionele context, is dan ook zeer aannemelijk.

Spreek je reeds een aardig mondje Duits, maar had je graag je kennis en vaardigheden nog wat aangescherpt?  Dan kunnen onze online conversatielessen zeker een meerwaarde voor jou bieden!