VISIE

LANGUAGE AT WORK biedt professionele en praktijkgerichte taalcoaching aan particulieren en bedrijven aan. Daarenboven kan je hier eveneens voor vakspecifieke bijles talen, alsook voor algemene studiebegeleiding terecht.

Ontstaan uit de immer groeiende noodzaak aan degelijke én vooral persoonlijke studiebegeleiding wordt deze jonge organisatie gedragen en gedreven door gemotiveerde (vak)specialisten, die met veel praktijkervaring en deskundigheid steeds op zoek gaan naar de beste studieaanpak voor jouw persoonlijke nodenLANGUAGE AT WORK staat voor garant voor vakexpertise, want elke taaltrainer is daarnaast ook steevast actief als taalleraar in het secundair of hoger onderwijs en beschikt daarom ook steeds over aantoonbare praktijkervaring als taaldocent.

TEAM

TAALTRAINER, STUDIEBEGELEIDER & ZAAKVOERDER TOM MINNE

Profielfoto Tom

Vermits ik op jonge leeftijd al gebeten was door talen en taalverwerving in het algemeen, heb ik gekozen voor de opleiding Taal – en Letterkunde Frans-Duits aan de KULeuven. Tijdens mijn studieperiode heb ik vervolgens heel wat ervaring opgedaan als studie – en taalcoach bij gerenommeerde bijles – en taalbureaus zoals  REBUS, LOGOS en BLCC te Leuven.

Reeds in die dagen werd het fundament voor LANGUAGE AT WORK gelegd. Vandaag is LANGUAGE AT WORK een feit én bovendien een waardige speler in dit domein.

Na zijn studies ging Tom aan de slag als leraar Duits en Frans aan het SintRomboutscollege te Mechelen, waar hij vandaag als coördinator ook de studiebegeleiding ondersteunt en vormgeeft.  Bovendien heeft Tom in het recente verleden op regelmatige basis als freelancer NT2 voor het taal – en communicatiebedrijf heydays” gewerkt. Ook heeft hij een tweetal jaar gewerkt als freelance docent zakelijk Frans voor Syntra-AB.

Recent is Tom een nieuwe samenwerking met taalbureau Taal Graag aangegaan, waar hij tijdens de zomermaanden o.a. de remediëringscursussen Frans ‘Mieux préparé au troisième degré!‘ voor zijn rekening neemt.

TAALTRAINER & STUDIEBEGELEIDER LANA VANDAELE

Na mijn studies ben ik aan de slag gegaan als leraar Frans en Engels aan het Sint-Romboutscollege te Mechelen, waar ik met passie lesgeef in de tweede en derde graad. Tijdens de zomermaanden kan je me ook steeds vinden op de taalkampjes Frans van Fravool!, waar ik met veel enthousiasme de liefde voor de Franse taal overbreng aan kinderen tussen 5 en 10 jaar.

Van jongs af aan ben ik gepassioneerd door lezen en talen hebben me altijd weten te prikkelen. Vanuit die optiek ben ik dan ook aan de KULeuven begonnen aan de opleiding Taal – en Letterkunde Frans – Engels, gevolgd door een educatieve master Talen Frans-Engels-NT2. Al tijdens mijn studie gaf ik graag en veel bijles bij o.a. MySherpa, zowel voor talige begeleiding als voor studieondersteuning.

TAALTRAINER & STUDIEBEGELEIDER IEF COMMERS

Onder invloed van een uitstekende leerkracht Frans in de derde graad van het middelbaar onderwijs koos ik er in 2010 voor om Taal- en Letterkunde Frans-Spaans aan KULeuven te studeren. Van het Spaans had ik voordien al in avondschool geproefd en de lessen Frans boeiden me enorm, waardoor die cruciale studiekeuze snel gemaakt was.

Na de Specifieke Lerarenopleiding (SLO) Frans-Spaans aan de KULeuven ging ik achtereenvolgens aan de slag in het middelbaar (TIHH Hasselt) en daarna aan de hogeschool UC Leuven-Limburg (UCLL). Uiteindelijk verkoos ik toch het directe contact met de leerlingen van het middelbaar onderwijs en ben ik sinds 2017 met volle overtuiging aan de slag als leraar Frans in de tweede en derde graad van het Sint-Romboutscollege in Mechelen.

Tijdens mijn studies groeide eveneens mijn passie voor vreemde talen : met Portugees, Zweeds en zelfs Russisch in avondschool probeerde ik mijn honger naar talen te stillen. Daarnaast zette ik mijn studies Frans-Spaans om in de praktijk met bijlessen Frans via het Bijlesbureau en met een Erasmusverblijf in Valencia.

15 gedachtes over “VISIE

 1. Zakaria 9 juli 2019 / 19:24

  Een zeer goede bijles met een persoonlijk uitgewerkt traject. Het heeft mij zeker geholpen om mijn jaartekort voor Frans in te halen ;).

  Like

 2. Tevon 1 oktober 2019 / 11:16

  Met behulp van de bijlessen en taalcoaching van Tom had ik voor de eerst keer geen jaartekort voor Frans!

  Like

 3. Jens claes 9 april 2020 / 10:02

  Vanwege een verhuis naar Zwitserland moest ik op enkele maanden tijd van een beginnersniveau Duits klaargestoomd worden tot een sollicitatiegesprek. Tom heeft me hier van A tot Z uitstekend bij begeleid. Ik voelde steeds vertrouwen in de weg die Tom uitstippelde en kreeg alle mogelijke hulp.

  Nogmaals dank!

  Like

 4. Anne Van Laer 2 juni 2020 / 21:59

  Onze dochter Eva, heeft op korte tijd vooruitgang geboekt in Duits dankzij de bijlessen van Tom. Zelfs in de moeilijke COVID omstandigheden. Waarvoor dank.

  Like

 5. Silvy S 5 februari 2021 / 23:16

  Onze zoon heeft heel positieve vooruitgang geboekt, niet alleen behaalt hij een beter resultaat op school, maar hij toont meer interesse in Frans en vindt hij nu Frans leuk! Hij vertelde met blij gezicht dat hij de enige was in zijn klas die de nieuwe leerstof zonder moeite 🙂 Allemaal dankzij de aanpak en leermethode van Tom !

  Like

 6. Joren K. 5 april 2021 / 13:55

  Ik woon al een tijdje in Zwitserland zonder echt goed Duits te kunnen spreken. Dankzij de taaltrainingen van Tom heb ik een goede basiskennis van het Duits kunnen opbouwen. Hierdoor begon ik ook meer vertrouwen te hebben in mezelf om met anderen in het Duits te communiceren.

  Danke für alles 🙂 !

  Joren

  Like

 7. alectignol 20 juni 2021 / 16:10

  De persoonlijke aanpak van Tom heeft mij steeds gemotiveerd om mij verder in te zetten voor Frans. Het lukt mij om een beter resultaat te halen door samen mondelinge dialogen in te oefenen en teksten te schrijven.

  Tom is een aangename, rustige persoon die op een positieve wijze coacht en begeleidt.

  Bedankt!

  Like

 8. Flor 26 augustus 2021 / 15:27

  Zeer goede begeleiding door Tom, mijn punten liggen nu hoger!
  (Deelnemer aan de cursus Mieux préparé au troisième degré)

  Like

 9. Femke 6 oktober 2021 / 13:46

  Zeer fijne begeleiding gekregen voor Frans (hoger onderwijs). Tom heeft een rustige en persoonlijke aanpak waardoor ik meer inzicht kreeg in de moeilijke delen van grammatica.

  Een aanrader!

  Femke

  Like

 10. Maya 1 juli 2022 / 15:08

  Bijlessen bij Tom hebben mijn dochter niet enkel geholpen om haar Frans te verbeteren, maar ze heeft hierdoor ook haar motivatie teruggevonden. Ze was er altijd enthousiast over en deed steeds haar best. Dat heb ik ook gemerkt aan haar punten!

  Dankjewel, Tom!

  Like

 11. Flor 19 augustus 2022 / 15:28

  OVER HERHALINGSCURSUS TWEEDE GRAAD BIJ TAAL GRAAG:
  Ik vond het zo goed dat ik de cursus nog eens heb gedaan. En mijn verwachtingen zijn weer overtroffen. Hij geeft zeer goed uitleg.

  Like

 12. Kobe 19 augustus 2022 / 15:30

  OVER HERHALINGSCURSUS TWEEDE GRAAD BIJ TAAL GRAAG:
  Erg leuke cursus! Spraakkunst en grammatica wordt voldoende afgewisseld, waardoor het niet saai wordt maar het blijft je interesseren.

  Like

 13. Viktor 19 augustus 2022 / 15:30

  OVER HERHALINGSCURSUS TWEEDE GRAAD BIJ TAAL GRAAG:
  Zeer leuke en goede cursus. De cursus is zeker goed om je woordenschat te vergroten, maar ook wordt je grammaticale kennis vergroot. Topbegeleider Tom!

  Like

 14. Tim 19 augustus 2022 / 15:30

  OVER HERHALINGSCURSUS TWEEDE GRAAD BIJ TAAL GRAAG:
  Zeer goede en persoonlijke cursus. Ik heb bijgeleerd en ben volledig klaar voor volgend jaar!

  Merci beaucoup!

  Like

 15. Kim Theus (mama van Jarne) 9 februari 2023 / 20:54

  Ik zie vooral dat Jarne meer zelfvertrouwen heeft bij zijn Frans en dat helpt hem om uit dat ‘ik kan het toch niet’ systeem te stappen.

  Het lijkt me dat hij het nu begrijpt waar hij voorheen vooral gewoon van buiten leerde. Dat is super om te zien!

  Dus als ouders zijn we heel blij dat we jullie hulp gevonden hebben!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s